MEDIA. Författaren och skribenten Marcus Birro, som sparkades av Bonniers för invandringskritiska ställningstaganden, fortsätter nu att provocera etablissemanget.

Marcus Birro.

Marcus Birro.

Marcus Birro gör nu comeback som gästkrönikör i Tidningen Härjedalen under våren. I en första artikel, ”Media och politik föraktar landsbygden”, skriver Birro om hur det ser ut bakom den välputsade fasaden. Birro skriver bland annat om sina erfarenheter från journalisterna på Södermalm, som enligt Birro hatar landsbygden och talar vackert om solidaritet medan själva lever i lyx.

Nedan några utdrag ur artikeln:

Men när man bor mitt i ett ghetto (och tro mig Södermalm är ett ghetto) är det svårt att lyfta blicken och se en smula längre. Den enda bro som människor på Söder talar om är Västerbron som löper som en grå tunga över till Kungsholmen. I dessa två begränsade områden av världen lever och verkar i stort sett varenda en som dikterar den mediala ordningen i Sverige.

Media föraktar lantisar. De älskar förorten och röstar på Miljöparitet och avskyr Sverigedemokraterna. På Söder finns inte en enda människa med utländskt påbrå. Jo, en grupp. Tiggarna. Deras koppar förbli tomma när socialisterna stressar förbi i det lätta rus som endast en självcentrerad mediepersonlighet kan piska upp.

Det har gått så långt att vänstern föraktar de svaga. För de svaga är de unga männen på landsbygden, i de små orterna, som släntrar in på den lokala syltan för styrkedryck runt lunch redan. De gråtfärdiga gågatorna runt om i landet är fulla med dessa människor. Vem talar för dem? Vem lyfter deras röst? Vem tar de på allvar? Vem sätter sig ner och lyssnar på deras historier?

De fattiga röstar på SD och kommer aldrig få råd med att köpa en trång trea för närmare fem miljoner.

Källa:
Media och politik föraktar landsbygden


  • Publicerad:
    2015-01-24 15:45