SVERIGE. På 1 maj gick Marcus Birro till attack mot det politiska etablissemanget och vänsterrörelsen. Han skriver bland annat att Sverige behöver en gerillarörelse och revolution.

birro

Jag är sur på att medelmåttorna premieras. Jag är sur på det här landet som kollektivt och konsekvent kan hålla en man tillbaka utan att någon egentligen vet varför. Runt om i vårt land kommer medelmåttiga politiker hålla medelmåttiga tal. Ingen kommer våga eller orka att på allvar ta människor på allvar.

Ovanstående skrev Marcus Birro den 1 maj i en artikel i den politiskt korrekta tidningen Nyheter24.

Birro skriver även i artikeln att svenskarnas slätstrukenhet provocerar honom och att folket borde sluta rösta på politiskt korrekta partier. Vidare skriver han följande:

Vi skulle behöva en gerillarörelse av Guds nåde i det här landet. Vi skulle behöva en revolution av undersköterskor och arbetslösa, av svikna och mobbade, av unga män på landsbygden, av ensamma hemmafruar från Hedemora, från mattkassebärarna i ösregnet på gågatan i Piteå, av alla som upplever hur politiker och media våldför sig på deras land, på hur allting vacklar, på hur de körs över gång på gång.

Ni duger till något annat än att ligga och pilla i hjulspåren där de politiska korrekta dundrat fram. Men ni måste ta ansvar över ert eget liv. Det räcker inte att klottra ner några sura rader på Facebook. Ni måste ut, ni måste upp, ni måste samla er. Media och politikerna har klättrat in i samma båt och ror den där ekan som två dårar.

Samt:

Det är hemskt och patetiskt att ägna mer än en enda minut åt svensk samhällsdebatt. Det skriks överallt. Alla bara skriker. Det är flottigt, svart och motbjudande. Det är enfaldigt, vulgärt och förutsägbart. Allt som skaver stoppas undan.

Jag avskyr hur vänstern blivit en del av den motbjudande revyn som är svensk politik. Jag tycker så illa om alla förbannade politiskt korrekta små soldater som tindrar om sitt rena samvete med ena lungan och blåser svart syra åt meningsmotståndare med den andra…

[…]

De talar om Sverige som om DERAS version också gällde dig. De vill ha ditt förtroende, både media och politiker, opinionsbildare och krönikörer vill ha ditt förtroende. Ge de det inte. De perverterar det och livnär sig sedan på det.

Artikeln är väldigt känslosamt skriven och tar avstamp i Birros personliga ilska över att ha exkluderats från det svenska samhället efter politiskt inkorrekta utspel. Nyheter24 verkar också medvetet ha struntat i att korrekturläsa artikeln då den innehåller många mindre språkfel. Men trots detta verkar artikeln uppskattas av tidningens läsare då nästan 1 000 personer klickat att de håller med Birro och bara ett hundratal klickat att de inte gör det.

Källa:
Marcus Birro: Första maj är till för alla fega politiker – vi andra måste höja våra röster


  • Publicerad:
    2016-05-04 13:40