Lördagen den 26/5 sammanstrålade Kampgrupp 204 i Mariestad för en offentlig flygbladsutdelning. Under dagen arrangerades en cruising samt torgmarknad vilket innebar att staden var minst sagt välbesökt.

Motståndsmännen välkomnades av en sympatisör när de intog torget. En banderoll rullades ut och flygblad började delas ut. Mottagandet var överväldigande positivt förutom någon enstaka vänsterorienterad person som när han misslyckats med att få något medhåll från besökarna indignerat ringde dit polisen.

Som vanligt fanns ingen som helst anledning för polisen att dyka upp, men då Motståndsrörelsen är den enda oppositionen så kunde polisen inte låta bli att komma förbi och ställa dumma frågor som ”Vad står det på banderollen då?”.

Efter ett par timmar förflyttade sig kamraterna ner till Karlsholme vilket är ett restaurangstråk längs hamnen. Bredvid ligger Folkets park där bilarna som deltog på cruisingen utgick ifrån. Kamraterna hittade en bra plats att ställa upp så både bilar och förbipasserande kunde ta del av budskapet. Precis som i Kungälv så blev kamraterna överösta med hälsningar och många hundra blad bytte ägare.

Tiden för motstånd är inne, ansök om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen idag.


  • Publicerad:
    2018-05-28 06:00