FRANKRIKE. Partiledaren för det franska populistpartiet Front National, Marine Le Pen, sa nyligen att hon inte vill att hennes parti jämföras med det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning.

Marine-Le-Pen-Louis-Aliot

Det franska partiet Front National berättade nyligen att de överväger möjligheten till att ta till rättsliga åtgärder för att få media att sluta kalla partiet ”högerextremt”. Partiets ledare Marine Le Pen berättar att hon tycker det är orättvist att partiet sammankopplas med partier som Gyllene gryning och personer som Anders Behring Breivik.

”Vi är verkligen inte ett högerparti, de som tror det är helt fel ute. Jag funderar på att söka ett domstolsavgörande om att beskrivningen ’högerextrem’ är en nedsättande term avsiktligt för att skada Front National”, sade Le Pen.

Sedan Le Pen tog över partiet efter sin far, Jean-Marie Le Pen, har hon arbetat hårt för att rensa ut nationalister ur partiet. Hon har bland annat låtit icke-franska personer ställa upp för partiet i lokala val. Hennes pojkvän Louis Aliot, som har judiska rötter, har även jobbat hårt för att stärka partiets band till den judiska befolkningen i Frankrike.

Källa:
France’s Le Pen: “Unfair to be lumped together with Golden Dawn”


  • Publicerad:
    2013-10-06 19:45