USA. Den judiske grundaren av övervakningsverktyget Facebook, Mark Zuckerberg, ger sig nu in i den amerikanska politiken.

Zuckerbergredeyes

Den 28-årige miljadären Mark Zuckerberg skall nu göra politisk karriär tillsammans med flera andra liberaler. Det politiska målet uppges, enligt nättidningen Politico, vara att öka invandringen från tredje världen till det redan översvämmade USA. Zuckerberg uppges redan ha gått in med flera miljoner dollar i lobbyorganisationen som skall ge ”en arbetskraft bestående av högutbildade invandrare”.

Den nya organisationen som kommer skapas är tänkt att främst göra det möjligt för USA:s runt tjugo miljoner illegala invandrare att få medborgarskap i landet. Zuckerberg är inte ensam jude om att skapa organisationer positiva till invandring. Finansmannen George Soros, som driver Open Society Foundation, lobbar för att öppna upp östeuropas gränser och här i Sverige finner vi Gabriel Urwitz, som skänker stora belopp till vänsterextrema Expo.

Detta kan sättas i kontrast till mångmiljardärerna Bill Gates och Warren Buffett, som istället för att vilja öppna gränser för massinvandring sysslar med att hjälpa utomeuropéer på hemmaplan.

Källa:
Facebook’s Mark Zuckerberg eyes political push on immigration


  • Publicerad:
    2013-03-27 19:30