ANTISIONISM Hjältegeneralen och martyren Qassem Soleimani dödades i ett amerikanskt terrordåd för tre år sedan. På årsdagen av hans martyrskap hyllades Soleimani i sin hemstad i Iran, men även i andra delar av världen.

Den iranske generalen Qassem Soleimani var befälhavare för det iranska revolutionsgardets specialstyrka Quds och en av de viktigaste individerna i besegrandet av Islamiska staten i Irak. Under sitt liv lyckades han skapa antisionistiska allianser över hela Mellanöstern och bidrog till att stärka Irans position i regionen på bekostnad av terrorgrupper och den sionistiska ockupationsmakten i Palestina.

Soleimani dödades i ett amerikanskt terrordåd den 3 januari 2020 i samband med att han besökte Irak. På treårsdagen av generalens martyrskap hedrades Soleimani i sin hemstad Kerman i sydöstra Iran.

Martyren Qassem Soleimani hedrades i hemstaden Kerman på treårsdagen av hans martyrskap.

Soleimani var dock inte bara populär i Iran utan något av en rockstjärna bland antisionister över hela den muslimska världen. Enligt den iranska nyhetsbyrån IRNA hedrades generalens minne från Pakistan i öst till Angola i Afrika under tisdagen.