Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Massinvandring också till Japan?

Av Redaktionen, 2015-04-02
redaktionen@nordfront.se

JAPAN. Rådgivare till Japans statsminister förespråkar nu massinvandring till Japan. Detta som en ”lösning” på sjunkande befolkningstal.

japan

Nyligen berättade Nordfront om hur Japan, med sin begränsade invandring, godkände elva asylsökningar på 5 000 asylsökare under 2014. Men nu kan det, i jämförelse med västerländska länder, etniskt homogena Japan komma att förstöra landet med massinvandring.

Det är rådgivare till Japans statsminister Shinzo Abe som vill släppa in 200 000 invandrare till Japan varje år framöver. Detta presenteras som en lösning på sjunkande befolkningstal.

2050 kan Japans befolkning ha reducerats till 97 miljoner, från dagens 127 miljoner, Färre barn föds och framöver kommer den andel av befokningen som är äldre att öka.

Förslaget om massinvandring har dock inte väckt något allmänt jubel i Japan. Författaren Ayako Sono skrev i tidningen Sankei Shimbu att om sådana stora mängder invandrare ska komma till Japan måste de olika folkgrupperna leva åtskilda från varandra utefter raslig härkomst.

Idag räknas tio procent av Japans befolkning som utländsk.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Japan vurderer masseinnvandring for å bøte på befolkningssvikt


  • Publicerad:
    2015-04-02 16:50