GREKLAND. Medan européerna sitter i corona-karantän fortsätter massinvandringen. I veckan fördes närmare 400 så kallade ”flyktingar” från ett migrantläger på ön Lesbos till det grekiska fastlandet – och 2400 väntar på att under kommande veckor följa efter.

Massinvandringen fortsätter trots rådande corona-pandemi.

Närmare 400 asylanter anlände i förra veckan till det grekiska fastlandet från ön Lesbos. Det var så kallade ”flyktingar” från det ökända Moria-lägret på Lesbos som med två färjor transporterades till Pireus hamn i Athen.

Där väntade bussar för att föra dem vidare till mottagningsanläggningar på fastlandet.

Det är den första massiva överföringen av asylsökande från det överfulla migrantlägret sedan Greklands befolkning försattes i karantän den 23 mars på grund av coronakrisen.

Den förra större överföringen skedde den 20 mars och då skickades 600 migranter till fastlandet.

Under kommande veckor förväntas ytterligare 2400 främlingar följa efter och att i mindre grupper etappvis överföras till det grekiska fastlandet från lägret.

Enligt globalistorganisationen FN:s migrantinrättning UNHCR så finns runt 38 700 migranter på de grekiska öarna och i hela Grekland omkring 110 000 migranter i olika asylboenden.

I februari kungjorde den grekiska regeringen att man inlett byggande av nya migrantläger på öarna, med en kapacitet om 20 000 asylsökande och med en snabbare hantering av asylprocessen. Migranterna ska bo här i endast tre månader jämfört med idag när det kan ta flera månader och ibland åratal för ”flyktingarna” att få sina ärenden behandlade.

Att Europa under rådande pandemi och nerstängning fortsätter att ta emot migranter har kommenterats på sociala medier.

Källor:
Greece transfers almost 400 migrants from Lesbos island to mainland
Almost 400 migrants moved from Lesbos to Greek mainland


  • Publicerad:
    2020-05-10 10:10