UTBILDNING. 60 procent av eleverna på stannar hemma och bojkottar Björnaskolan i Örnsköldsvik. Anledningen är pistolbeväpnade bråk, misshandel och knivhot, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Förra fredagen kallades polisen till Björnaskolan i Örnsköldsvik efter larm om ett våldsamt bråk. Ett skolbarn är nu misstänkt för brott mot vapenlagen, brott mot knivlagen och misshandel.

Efter bråket har många elever bojkottat skolan, som protest mot att skolledningen inte tar itu med problemen, som sägs ha funnits länge. Upp till 60 procent av eleverna har vägrat att gå tillbaka till skolan.

— Man känner sig inte trygg.

— Man är rädd att det ska hända något. Sedan i fredags har man varit riktigt rädd.

— I stort sett alla som jag känner känner sig oroliga, är några av reaktionerna bland barnen.

Många av barnen skyller problemen på skolledningen, som inte vågar lösa problemen:

— De vågar inte ta tag i saker och de tar oss elever inte seriöst, förklarar en elev.

— Det är bra att man statuerar ett exempel för rektorn att vi inte tycker att det är okej, säger en annan.

Eleverna kan ha skäl för att känna sig oroliga. På Enskede gårds skola i södra Stockholm mördades ett skolbarn tidigare i veckan. Mordet skedde med kniv, och ett annat skolbarn skadades när personen försökte stoppa bråket.

Elever mördas i skolan
Som vanligt när någon mördas var den mördade ”världens snällaste kille”.

Mordoffret i Stockholm hette Mahmoud och var ett ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. Han var också en av de omtalade demonstranterna för fri invandring från Afghanistan.

Enligt SVT har endast en flykting dött efter att ha utvisats till Afghanistan. Detta skedde när han körde på en mina med ett amerikanskt militärfordon. Däremot har ett tiotal afghanska ungdomar dödats i Sverige, ofta i bråk med andra asylsökare.

Enligt kritiker av regeringens migrationspolitik är den objektivt sett säkraste platsen för afghaner i Afghanistan. FN satsar miljarder varje år på att hjälpa flyktingarna i deras närområde, men Socialdemokraterna vill flytta afghanerna till Sverige i syfte att bygga mångkultur.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-12-16 10:00