De stora tidningarna, TV-dokumentärer, politiska partier och en rapport av Expo och finska vänsterextremister, varnar för Motståndsrörelsen i Finland.

finska

I början av 2012 publicerade Kansallinen Vastarinta en artikel om att ett flertal finska politiker och mediemänniskor varit i kontakt med svenska Expo. Deras avsikt var att etablera ett liknande anti-rasistiskt spionnätverk i Finland på samma sätt som finns i Sverige. På Internet dök det upp en sida som publicerade foton på förmodade aktivister i Motståndsrörelsen och frågade efter deras identiteter. Man lade också skulden på Motståndsrörelsen för attacker mot homosexuella och vänsterextremister.

Redan då misstänkte vi att ledande personer från det parlamentariska Vasemmistonuoret (Ung Vänster) och den utomparlamentariska organisationen Free Movement var involverade. Free Movement är en organisation som vill ta bort världens gränser och som har demonstrerat t.ex. för. illegala zigenares ”rättigheter”. Senare under 2012 visade sig våra misstankar vara riktiga.

Under året fortsatte protesterna från de vänsterextrema. Personer från Vasemmistonuoret ville att Motståndsrörelsen skulle förbjudas i Finland. Man drog även upp gamla svenska ”nyheter” angående Björn Söderberg och morden i Malexander. Finska motståndsrörelsen utmålades som en kriminell organisation. En grupp på tre vänsterextrema aktivister (Li Andersson, Mikael Brunila and Dan Koivulaakso) meddelade att de skriver en bok om extremhögern i Finland.

I somras var det tänkt att Dan Koivulaakso skulle hålla ett tal i Oulu om högerextremt våld. Detta skedde dock inte då han blev utsatt för en tårgasdusch innan talet. Koivulaakso fortsatte sitt hetsande i de stora medierna och påstod att den som attackerat honom tillhörde Finska motståndsrörelsen. Inget åtal har ännu väckts. Koivulaakso har blivit något av en skämtfigur i Finland och hans ofta paranoida framträdanden har skapat en hel del stöd till oss från nationellt tänkande finländare. Främst tack vare honom ses den anti-rasistiska rörelsen som ett skämt, även från många som innan 2012 var neutrala i fråga.

Koivulaakso efter tårgasattacken.

Koivulaakso efter tårgasattacken.

Under hösten började Finska motståndsrörelsen med offentliga demonstrationer och fick även mer publicitet i media. Under en av dessa demonstrationer blev det konfrontationer med vänsteraktivister och anarkister. Det var även en incident när en kommunist försökte stjäla material från vårt marknadsbord i Hartola. Som en följd av detta blev han fysiskt ”uppläxad”, vilket retade upp många anti-rasister och återigen var Motståndsrörelsen på nyheterna. Vissa ”universitetsexperter” och ”forskare” sade att Finska motståndsrörelsen nu anammat en mer aggressiv och offentlig strategi.

Två av organisationens medlemmar dömdes för ett slagsmål som utbröt under gatuaktivism 2012. Nästan alla stora nyhetstidningar skrev om saken. Under samma tid dök ytterligare en vänsterextrem hemsida upp på internet. Den publicerade bilder, telefonnummer, namn, adresser och personnummer på aktivister och förmodade aktivister. Hemsidan påstod även att några aktivister var ansvariga för ett våldsamt överfall på en vänsterextremist den hösten. Ingen aktivist har hört ett ord ifrån polisen angående denna misshandel. På grund av ovanstående händelse har vänsterfolket blivit alltmer paranoida angående de nationella i Finland. De har nu börjat hota folk på Internet innan anti-rasistiska demonstrationer. De säger att om någon fotograferar vänsterdemonstrationer, så kommer de att bli ”behandlade som om de var nazister”. De har verkligen börjat tro på myten om de” blodtörstiga nazisterna” som de själva har skapat.

etukansi_1600pxUnder hösten kom så boken om den finska högerextremismen, dock väldigt försenad. Kapitlet rörande Motståndsrörelsen var mer eller mindre ett register över brott som vissa aktivister blivit dömda för innan de anslutit sig till organisationen. Boken nämnde knappt något om våra politiska mål eller världsåskådning utan hade enbart som syfte att utmåla oss som ett kriminellt gäng.

På grund av alla dessa händelser har Finska motståndsrörelsen diskuterats i ett flertal stora nyhetstidningar, tv-dokumentärer, vänsterpublikationer, bloggar och olika magasin. De använder alla den nya boken som sin viktigaste källa för att sprida falsk information. De största artiklarna fanns i finska Miljöpartiets officiella tidning och i den välkända tidningen Suomen Kuvalehti. Rubriken på Suomen Kuvalehtis artikel var “Ondskan sticker upp sitt huvud – hatets predikanter”, och det säger väl det mesta. Finlands största TV-kanal MTV3 (ägd av den judiska familjen Bonnier) sände en dokumentär om oss där bl.a. svenska och finska Säpo och Dan Koivulaakso intervjuades. Samband mellan organisationen och olika våldsdåd diskuterades ingående. Koivulaakso gick så långt att han påstod att en av våra aktivister tillverkade bomber i sitt hem, helt utan några som helst bevis för sitt påstående. Dokumentären gjorde dessutom öppet reklam för hemsidan som hade hängt ut våra aktivister med namn och adresser, något som är helt emot all pressetik.

HS 12.4.11 SUOMEN VASTARINTALIIKE

Författarna till den nämnda boken bidrog även till Expos rapport ”Organiserad intolerans i Finland och Sverige”. Återigen blev Finska motståndsrörelsen beskriven på ett väldigt felaktigt sätt.

Finsk media har upprepat extremvänsterns lögner om Motståndsrörelsen. Detta har å andra sidan lett till att vanliga finländare har blivit äcklade av medias fördomar och paranoida kommunister och gett oss sitt stöd. Förra årets publicitet har gett oss många nya sympatisörer, och det är i slutändan det enda som räknas.

Läs även:
Extremhögern våldsam men marginaliserad
Hur rasismen normaliseras


  • Publicerad:
    2013-01-23 22:32