SYDAFRIKA. Över 250 000 hektar mark eldhärjas omkring Hertzogville och Hoopstad i Sydafrika. Vita farmare har förlorat både sina gårdar och boskap i bränder anlagda av svarta afrikaner. 

Över 250 000 hektar mark har brunnit omkring städerna Hertzogville och Hoopstad i Sydafrika. Vita sydafrikaner har förlorat både sina gårdar och sin boskap i mordbränderna, som har anlagts av svarta afrikaner.

Efter allt våld mot vita sydafrikaner har många av dem beslutat att inte längre sälja sin mat till de stora matvarukedjorna, utan bara till enskilda personer. Eftersom nästan all mat i Sydafrika produceras av vita farmare är det ett ganska allvarligt hot tillbaka mot den antivita regimen. Om inte våldet mot Boerfolket upphör kommer de inte att sälja sin mat till svarta.

Motståndet från boerna har provocerat den antivita regimen mycket hårt, i synnerhet det antivita partiet EFF. Partiledaren Julius Malema gastar i ett nytt utspel om att de minsann inte behöver de vita farmarnas mat. Han uppmanar afrikanerna att ta boernas land ifrån dem, och detta genom eld. Malema sade att man skulle elda upp boernas land och odla sin egen mat där.

En av mordbränderna som drabbade vita Sydafrikaner under gårdagen.

I en video som spridits i sociala medier sjunger en av EFF:s företrädare en sång om att elda upp boerna. Sångtexten översätts lite grovt som följande:

Ring brandkåren. Det brinner. Ring brandkåren. Elda upp boerna. EFF tar deras plats.

Många afrikaner har fortsatt hetsa upp stämningen på sociala medier, en användare som kallar sig Aphelele Ndaba skriver att folkmordet mot boerfolket är på väg att eskalera och att de ska fortsätta anlägga fler bränder.

”21 September inleder vi en ny fas i att ta tillbaka vårt land från de som stal det från våra förfäder. Vi ska göra det med våld, med eld”, hotar afrikanen.

En del andra inlägg visar hur afrikaner tas på bar gärning med att anlägga bränder på boernas mark.

Minst en vit farmare har skadats i bränderna, majoriteten av brandbekämpningen görs nu av farmarna själva. En del bilder visar också djur som är svårt skadade eller dödade av bränderna.

NORDFRONT VARNAR FÖR STARKA BILDER. 


  • Publicerad:
    2020-10-21 18:50