Söndagen den 16 maj arrangerade Nationell Ungdom ett föredrag i Göteborg. Ämnet som behandlades under dagen var historien om den legendariska patriotiska gruppen ”Der Brüders Schweigen” (Tysta Brödraskapet) även känd som ARM (Aryan Resistance Movement) eller ”The Order” och opererade i USA under 1980-talets början. Samma föredrag har tidigare i år arrangerats i såväl Malmö som Stockholm.

Föredragshållaren, Magnus Söderman har genom bl.a. brevväxling med vissa av Brüders Schweigens fängslade medlemmar, skaffat sig gedigna kunskaper om organisationens historia.

Inledningsvis började Söderman med att berätta om ledaren Robert Jay Matthews uppväxt samt hans karaktär för att sedan gå vidare med bakgrunden till varför han och de övriga medlemmarna beslutade sig för starta krig mot den amerikanska regeringen. Därefter följde information om organisationens strategi, deras aktiviteter, deras medlemmar samt de faktorer som ledde till gripandet av medlemmarna och Matthews död 1984.

– Jag hade bara hört talats om ”The Order” innan jag gick på föredraget idag, och efter att ha lyssnat på Södermans berättelse har jag fått en mycket djupare kunskap om dessa hjältar och vad de gjorde, berättar Robert, 17 år, till patriot.nu.

Avslutningsvis fick publiken chansen att ställa frågor om ämnet till Söderman, något som visade sig vara mycket uppskattat.


  • Publicerad:
    2004-05-16 20:30