POLITIK. Patrik Brinkmann har nu uttalat sig till Aftonbladet om hur Sverigedemokraterna tidigare uppvaktade honom för att få pengar till valrörelsen 2010.

Efter att Aftonbladet i lördags släppte mejl som visade hur Sverigedemokraterna försökte tigga pengar av den svensk-tyske miljonären Patrik Brinkmann, har tidningen också genomfört en intervju med Brinkmann.

I intervjun säger Brinkmann att han lagt politiken bakom sig och inte längre ser islamiseringen som ett hot mot Europa. På frågan om han är antisemit kontrar Brinkmann med att skicka bilder till Aftonbladet där han runtom i Europa såväl som i Israel poserar med judiska politiker. En av bilderna visar hur Brinkmann sitter i möte i Israeliska knesset tillsammans med den judiske SD-politikern Kent Ekeroth.

Aftonbladet fokuserar dock på det faktum att Brinkmann också figurerar på bild tillsammans med nationalsocialisten Vera Oredsson, vilket tidningen vill använda för att skapa en ”guilt by association”-koppling mellan SD och nationalsocialismen. Brinkmann menar dock att bekantskapen är personlig och försvarar Oredsson.

— Hon är en trevlig person som SD-Karlsson [Mattias Karlsson, SD:s gruppledare i riksdagen] skulle kunna lära sig mycket av. Jag kände framförallt hennes nu bortgångne make Göran [Göran Oredsson, ledare för Nordiska rikspartiet], säger Brinkmann till Aftonbladet.

Förutom att pika Mattias Karlsson som ligger bakom flera av de kontroversiella massuteslutningarna av ledande medlemmar i Sverigedemokraterna uttrycker sig Brinkmann också föraktfullt mot SD i sig.

— Det enda positiva [med SD] är möjligen att de skapat jobb åt folk som annars hade gått arbetslösa, säger Brinkmann som tror att SD-ledningen tappade intresse för honom eftersom han inte var tillräckligt underdånig mot partiet.

Källa:
Här poserar han med kända nazistledaren


  • Publicerad:
    2016-10-31 14:00