DET NUVARANDE ÅRET. Mia Khalifa hånade Israel för att vara en apartheidstat som är yngre än vinet hon dricker. Flera medier gick i taket och noterade att vinet var från Frankrike under tiden då landet var ockuperat av Tredje riket.

Den före detta porrskådisen Mia Khalifa, 28, gick i söndags ut på Twitter och skrev att ”mitt vin är äldre än er apartheid-stat”. Inlägget var en uppenbar referens till Israel som den senaste tiden fått stark kritik för hur man behandlar den palestinska ursprungsbefolkningen.

Förmodligen av en slump råkade vinet Khalifa drack vara producerat i Frankrike under andra världskriget, då landet var ockuperat av Tyskland. Detta har fått judiska twittrare och flera medier att se rött och påpeka att Khalifa nu har en ”nazistkoppling”. Brittiska Daily Mail lyfter fram några av svaren Khalifa fick:

”You’re drinking wine made in 1943 Nazi-occupied France, while denying thousands of years of Jewish history in our ancestral homeland. Glad you found the perfect pairing for your antisemitism!”

”Owning the Jewish state by proudly drinking wine from Vichy France. About right, yes. By the way, it’s also older than Pakistan. Algeria. Benin. Botswana… So what’s your point, Mia?”

En annan användare skrev att om hon hade druckit vinet i Gaza hade hon tvingats fly till Tel Aviv eftersom det är förbjudet att dricka alkohol i muslimska samhällen. Ett annat kritiskt inlägg menade att Israel vore det enda landet i Mellanöstern som Khalifa efter hennes porrkarriär hade kunnat röra sig fritt i utan att bli stenad till döds. Liknande kritik brukar framföras mot sexuellt avvikande vänsteraktivister som står på Palestinas sida medan Israel förmodligen är det enda landet i Mellanöstern som har prideparader och därmed stoltserar med att det finns sexuellt avvikande människor i landet.

Efter kritiken har Khalifa på Twitter sagt att hennes kritiker måste lära sig att se skillnad på anti-sionism och antisemitism. Hon har också uppmanat sina följare att rapportera ”riktig antisemitism” så att Twitter kan censurera sådana inlägg.

Om Mia Khalifa

Mia Khalifa kom till USA 2001 från Libanon. Hennes föräldrar ska ha varit starkt troende katoliker, men själv är Khalifa känd för att hon under tre månader 2014-2015 gjorde sig ett namn som porrskådespelare. Den då 22-åriga Kahlifa slog igenom i porrbranschen då hon spelade in en porrfilm där hon använde en muslimsk hijab. Detta fick hennes föräldrar att ta avstånd från henne, väckte stark avsky i Libanon och andra länder i Mellanöstern samt resulterade i ett antal dödshot från muslimer som inte uppskattade att hon skändade deras religion i en porrfilm.

Efter kritiken slutade Khalifa spela in porrfilmer men fortsatte att dra in pengar som ”webcam modell”. Trots att Kahlifa menar att porr bara var något hon sysslade med tidigare säljer hon sig fortfarande via Only Fans som i princip är en mjukporrsida där kvinnor får betalt för att ladda upp bilder och filmer med sexuellt innehåll till manliga fans som måste betala för att ta del av materialet.


  • Publicerad:
    2021-06-02 15:10