SUNDSVALL. Lokalmedia har förklarat krig mot mötesfriheten i Sundsvall och förlorat. Motståndsrörelsen får hyra kommunens lokaler även om det retar journalister och maktgalna socialdemokrater.

sundsvall

Det blir mer av den här varan i Sundsvall framöver och ST:s journalister är säkert välkomna på träningarna om de lämnar sina kameror hemma.

Lokalmedia i Sundsvall försöker nu få Nordiska motståndsrörelsen portad från en gymnastiksal som Näste 4 använder för fys- och kampsportsträning i samband med månadsmöten. Efter att igår ha publicerat ”avslöjandet” tvingas Sundsvalls Tidning (ST) idag bittert konstatera läget på följande sätt:

Svenska motståndsrörelsen kommer att få fortsätta hyra kommunala lokaler. Samma regler måste gälla för alla i kommunen.

[…]

Det är bara om den som hyr bryter mot lagen eller de bestämmelser som finns för lokalen som det går att agera.

Gymnastiksalen i fråga tillhör alltså en skola men hyrs på helger och kvällar ut av kommunen till föreningar och privatpersoner som vill träna där. Det är Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef, som sakligt konstaterar att det inte godtyckligt går att neka människor att hyra en kommunal lokal när ST försöker pressa honom till ett ställningstagande.

P4 Västernorrland har idag hakat på drevet och kontaktat Sundsvalls kommunalråd Peder Björk (S) som jämför lagliga politiska organisationer som han ogillar med kriminella organisationer.

— Jag tycker inte att det här är ok. Jag tycker inte att vi ska hyra ut till kriminella eller nazistiska organisationer så att de ska kunna bedriva sin verksamhet där. Det är inte ok, säger Björk.

Björk vill alltså inte hyra ut kommunens lokaler trots att den kommunala ekonomin är såpass misskött att skolnämnden tvingats till radikala sparåtgärder som verkligen drabbar eleverna, vilket Motståndsrörelsens nyttjande av lokalen inte gör då det aldrig uppstått några problem i samband med dem samt att träningarna i vilket fall sker på helger då skolan är stängd.

Källa:
Kommunen kan inte stoppa uthyrning av lokaler till nazister


  • Publicerad:
    2016-02-12 20:40