Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Media hyllar mulatt som blottade sig

Av Redaktionen, 2016-07-19
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. I sin svenskfientliga iver har svenska medier nu sjunkit såpass lågt att de hyllar mulatten som blottade sig i Strömstad för att försöka stjäla uppmärksamheten från de som förde ut ett verkligt politiskt budskap.

blottare

Johan Manuel Mosquera Gongora (19840611-8771) härstammar från Columbia men bor numera centralt i Strömstad. Han är harmlös, men om han blir provocerad klär han av sig sina kläder och börjar dansa naken.

Mulatten Johan Gongora, 32, har nu hyllats av flera svenska medier efter att han försökte störa en grundlagsskyddad politisk sammankomst anordnad av Nordiska motståndsrörelsen i Strömstad. Gongora slet av sig kläderna och blottade sitt könsorgan på allmän plats i ett misslyckat försök att hindra Motståndsrörelsen från att hålla tal och dela ut flygblad i staden.

När Nordfront tidigare rapporterade om incidenten skrev vi ironiskt att blottaren kanske skapat en ny ”ikonisk” bild för ”antirasismen” i Sverige, då svenskfientliga medier tidigare fick totalt frispel över den 42-årige negressen Tess Asplund som gjorde samma black power-hälsning på första maj i Borlänge som polismördaren Micah Xavier Johnson och andra svarta rasister använder sig av. Tragikomiskt nog kunde media inte heller låta bli att hylla blottaren Gongora, även om man av praktiska och taktiska skäl väljer att inte publicera nakenbilden utan endast hyllar själva gärningen.

”Nakendans stoppade nazistisk demonstration”, ljuger Strömstads Tidning i rubriken på den första artikeln om Gongora. Tidningen har även intervjuat den colombianske mulatten.

— Ingen gjorde något. Jag kände av omgivningen och tog av mig kläderna. Det var det enda jag kunde göra för att bryta händelsen, förklarar Gongora till ST.

När Expressen pratar med Gongora så jämför han Moståndsrörelsen med paramilitära grupper i Columbia som brukade ta över småstäder på landsbygden.

— Det var inte möjligt att föra en dialog med dem. Det enda som kunde stoppa dem från att tala var att ta av mig kläderna och visa att jag är en vanlig människa, att det här är en vanlig människokropp. Att visa min kropp var ett fredligt sätt att visa att jag inte var enig med den gruppen, påstår Gongora i Expressen.

Värst av alla ljuger och hetsar Göteborgs Posten som skriver följande:

En olaglig demonstration hölls av en nazistisk organisation. Demonstrationen stoppades dock inte av polisen – utan av en man som klädde av sig naken om [sic!] dansade.

Först och främst stoppades inte aktionen av Gongora, utan talet avslutades som tänkt och flygbladsutdelningen fortsatte långt efter hans upptåg. För det andra så är begreppet ”olaglig demonstration” missvisande. Polisen utreder om Motståndsrörelsens demonstration kan vara ”brott mot ordningslagen”, men Sveriges grundlag ger självklart svenska medborgare mötes- och yttrandefrihet – friheter som i andra sammanhang försvaras av den svenskfientliga pressen, men alltså systematiskt ifrågasätts när Motståndsrörelsen är inblandad. Vidare ska inte svensk polis stoppa demonstrationer som genomförs utan formellt tillstånd, då grundlagen står över ordningslagen och polisen enligt ordningslagen endast får avbryta politiska sammankomster om de stör ordningen. Polisen kan alltså inte stoppa sammankomster som den i Strömstad, men GP väljer här att antyda att polisen borde ha gjort det och att en heroisk och antidemokratisk sydamerikan fick ta på sig jobbet istället.

Samtidigt som alla tidigare nämnda medier myser över att personen som ansvarade för Motståndsrörelsens sammankomst är misstänkt för brott på grund av att han organiserat opinionsbildande verksamhet i Sverige, så har medierna inga problem med att hylla en utlänning som uppenbart bryter mot svensk lag genom att blotta sig på allmän plats och följaktligen är misstänkt för ofredande.


  • Publicerad:
    2016-07-19 20:45