TRELLEBORG. Igår rapporterade media om en man som gripits misstänkt för mordförsök. Nordfront har varit i kontakt med Dennis Andersson som nyligen släppts från polisens förvar.

Dennis Andersson under en flygbladsutdelning i Trelleborg.

Dennis Andersson berättar för Nordfront att han igår kväll skulle ut på ett löppass och på vägen dit pratade i telefon. Han hör någon säga ”Hej Dennis!” och ser Miroslav ”Miro” Petrovski och Karl Lill på cyklar framför sig. De är bägge ökända för sina kopplingar till AFA och har tidigare deltagit i angrepp mot nationella i Skåne.

Samtidigt som Dennis lägger på luren och stoppar ner telefonen i fickan hoppar Miro, som tidigare är medaljör i Judo, på honom och lägger ett armlås runt halsen. En brottningskamp tar vid där Karl samtidigt står och skriker ut hot och glåpord. Miro lyckas under brottningen få in ett finger i ögat på Dennis. Dennis biter då Miro i handen, vilket gör att han släpper greppet och att Dennis kan komma upp på fötter igen.

Dennis som tidigare utstått hot från AFA bär kniv för att kunna garantera sin säkerhet. Han drar denna kniv och lyckas då få manöverutrymme att plocka upp sin väska och telefon som hamnat på marken under tumultet. Karl kastar sin cykel mot Dennis, men missar, och trillar sedan själv in i en buske. Då kastar också Miro sin cykel, men Dennis lyckas undgå även den.

Dennis går mot Miro samtidigt som Karl reser sig upp, tar sig till sin cykel och börjar cykla därifrån. Miro håller sig passiv medan Dennis med kniven dragen backar bort från platsen. När Dennis kommit en bra bit bakåt kastar sig även Miro på sin cykel och försvinner från platsen.

Dennis struntar i sin löptur och tar sig istället hem. Snart blir han varse om att de fega angriparna från AFA har ringt och gråtit ut till polisen. Sex radiobilar och två civilbilar, totalt 16 stycken poliser, kommer för att gripa honom. Han får veta att han är misstänkt för mordförsök, alternativt grov misshandel.

Tidigare idag släpptes Andersson igen och misstankarna är nedskrivna till försök till grov misshandel. När Nordfront pratar med honom har han precis kommit hem. Vi avslutar samtalet med en fråga till honom:

Har denna händelse fått dig att tänka om gällande ditt politiska engagemang?
— Nej, jag ska bara fräscha till mig lite och sen ut för att bedriva aktivism. Vi har ju en valrörelse att tänka på, svarar han.

En motanmälan är gjord från Dennis Anderssons sida mot de bägge angriparna.

Miroslav Petrovski, 19880604-6697, Malörtsvägen 18 C lgh 1102, 231 36 Trelleborg.

Karl Lill, 19860703-4116, Syster Jennys väg 12 C lgh 1102, 231 34 Trelleborg.

 


  • Publicerad:
    2018-08-19 16:44