INRIKES. En kvinna och en 22-årig syrisk man hade varit på en förfest i Skövde. Kvinnan slocknade senare på en parkeringsplats, där syriern passade på att våldta henne. Nu har mannen dömts till fängelse.

Det var i september i år som kvinnan varit på en förfest i Havstena, som ligger nordväst om Skövde. På festen befann sig också 22-årige Fadi Shamoun från Syrien. Han följde efter kvinnan när hon lämnade festen. Kvinnan, som hade 3,3 promille alkohol i blodet, slocknade på en parkeringsplats där Fadi Shamoun passade på att våldta henne.

Ett vittne såg våldtäkten från sin balkong och ropade ”Vafan håller du på med?” till Shamoun, som drog på sig byxorna och försökte förklara att kvinnan är hans flickvän. Han försökte också förklara sig med att han bara urinerat i närheten av kvinnan.

Shamoun har nu dömts av Skaraborgs tingsrätt till två års fängelse samt 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han döms även för sexuellt ofredande då han tidigare under samma kväll ha tagit en annan kvinna på bröstet.

Källa:
Medvetslös kvinna blev våldtagen på parkering


  • Publicerad:
    2016-12-10 16:30