USA. Den amerikanske skådespelaren och regissören Mel Gibson var länge illa ansedd inom det judiska Hollywood efter att han uttalat sig negativt om judar. Nu visar det sig att Gibson har skänkt stora belopp till så kallade förintelseöverlevare under en längre period.  

Mel Gibson under årets upplaga av Oscarsgalan.

I samband med att Mel Gibsons film “The Passion of the Christ” hade premiär 2004 började judar runt om i världen anklaga Gibson för att vara antisemit efter hur han framställde Jesus lidande i filmen och judarnas inblandning i korsfästelsen.

2006 greps Mel Gibson för rattfylleri och uttalade i samband med detta sin misstro mot judar och anklagade dem bland annat för att ligga bakom alla krig i världen.

Efter detta har Gibson haft det kämpigt att ta sig tillbaka inom Hollywood trots att han bett judarna om ursäkt flera gånger och vid ett tillfälle ska han ha riktat ursäkten direkt till judarna som är verksamma i USA.

Enligt nya uppgifter som framkommit ska Gibson i hemlighet ha inlett ett samarbete med organisationen “Survivor Mitzvah Project”, som stöttar så kallade överlevare från “Förintelsen”.

— Mel Gibson har gjort mer för vår organisation än bara skrivit ut en check, säger organisationens grundare Zane Buzby och fortsätter:

Han hjälper förintelseöverlevare i åtta länder. Det är fantastiskt. Jag hyser stor respekt för människor som kan ändra sina liv. Alla kan begå misstag. Jag tror att det yttersta tecknet på vem du är som person är hur du hanterar dina misstag, säger Buzby.

Samarbetet mellan Gibson och “Survivor Mitzvah Project” sträcker sig flera år tillbaka.

Källa:
Mel Gibsons beslut efter skandalen


  • Publicerad:
    2017-03-19 15:00