Metro-krönikören Lisa Magnusson anser att det inte är våldtagna kvinnor som är offer utan att det egentligen är synd om invandrare som begår våldtäkter.

En afrikan överfallsvåldtog två svenska flickor och på Facebook föreslogs att han skulle bli utvisad. Detta fick Metro-krönikören Lisa Magnusson att gå i försvar för invandrare som begår våldtäkter. I Lisa Magnussons krönika i Metros pappersupplaga, ”Inte så konstigt att invandrare våldtar”, framgår att det är synd om en eritreansk våldtäktsman då han är ”känslomässigt invalidiserad”. Att utvisa dem är rasistiskt och inhumant, enligt Lisa Magnusson.

Lisa Magnusson.

Reaktionerna på Lisa Magnussons krönika har varit häftiga och ibland även aggressiva. Kritikerna har rasat då man menar att Lisa Magnusson i hög grad kränker de kvinnor som våldtagits samt ger invandrande våldtäktsmän ansvarsfrihet.

Jämför kritiker med våldtäktsmän
”Jag borde våldtas. Det har jag fått höra så många gånger efter onsdagens krönika att jag har tappat räkningen”, skriver en oförstående Lisa Magnusson på sin blogg i modetidningen Rodeo.

Lisa Magnussons analys är att de som som upprörts av den eritreanske våldtäktsmannen i hennes ursprungsartikel drivs av ”en önskan att äga och straffa”.

”På vilket sätt skiljer sig egentligen er egen kvinnosyn från hans?” frågar Lisa Magnusson.

”Det är exakt samma bakomliggande mekanismer när en eritreansk man förnedrar och misshandlar en kvinna sexuellt som när en svensk man talar om för en kvinna att hon borde förnedras och misshandlas sexuellt”, anser Magnusson.

”Snackis” På Twitter
Av alla som skrivit till Lisa Magnusson har hon bara gått ut med namn på av dem, Pär Sjögren från Svenska motståndsrörelsen.

”Pär Sjögren är, liksom påfallande många av dem som önskar mig våldtäkt, engagerad i en främlingsfientlig organisation,” skriver Magnusson och bifogar en länk till en artikel om Pär Sjögren som Expo skrivit.

Pär Sjögren skrev på Twitter följande kommentar om Lisa Magnusson: ”Maken till hjärnslö människa har jag aldrig varit med om. Hoppas du blir våldtagen ditt pissluder.”. Detta svar fick stor spridning eftersom det retweetades av flera av Lisa Magnusson vänner, bland andra komikerna Jonas Inde och Soran Ismail, men även av sådana som höll med om Pär Sjögrens inlägg.


”Hur är Lisa Magnussons egen kvinnosyn?”
Nationellt Motstånd har varit i kontakt med Pär Sjögren så att han kan ge sin syn på saken.

Det du skrev är ju ganska grovt. Brukar du använda sådana benämningar på kvinnor?
Nej, det gör jag givetvis inte. När jag läste det där blev jag väldigt upprörd eftersom de grova övergrepp som drabbar kvinnor både själsligt och fysiskt degraderas till att ”bete sig illa”. Givetvis hade man kunnat använda en annan formulering, men min åsikt om Lisa Magnusson står fast.

Lisa Magnussson påstår i sin svarsartikel att de som upprörts av hennes första artikel har en kvinnosyn som inte skiljer sig från den eritreanske våldtäktsmannen. Håller du med om detta?
Det är ju skillnad på ord och handling. Att använda sig av starka ord mot någon går inte att jämföra med att våldta någon. Hon är ju dessutom inte oskyldig, det är hon som gått ut med ett galet utspel och det här är svaret på det. Det är vår kvinnosyn som är den sanna eftersom det är vi som försvarar de kvinnor som utsätts för övergrepp. Hur är Lisa Magnussons egen kvinnosyn, kan man fråga sig? Jag har efteråt fått flera meddelanden från kvinnor som anser att jag försvarat dem och som tydligen tycker att jag har en bra kvinnosyn.

Vad tror du det kan få för konsekvenser att ge frikort till främlingar att våldta svenska kvinnor?
Dels att det kan resultera att de blir kvar i landet, dels att de får en frisedel att våldta fler svenska kvinnor.

Tror du debatten kommer fortsätta i ämnet på Twitter?
Det var inte meningen som en debatt från början. Men även om jag hade skrivit mer sakligt hade hon ändå inte svarat på det då hon egentligen inte vill ha någon debatt. Jag såg bokstavligen rött då jag läste hennes fruktansvärda artikel. Om jag ska fortsätta debattera detta på Twitter kommer jag använda hashtaggen #pissluder (skrattar)

Vad anser du om att Lisa Magnusson tjänar pengar på att nedvärdera svenska kvinnor och försvara främmande våldtäktsmän?
Det är en agenda kulturmarxisterna har, att de ska sälja in mångkulturen till varje pris. Att hon tjänar pengar på just detta bekräftar bara det jag redan sagt om henne tidigare.

Pär Sjögren på Twitter.

Relaterade artiklar:
Vad skall man göra med alla som är dumma i huvet?
Hoppas någon våldtar dig din jävla hora
Till svar kallas jag ”Lilla Lisa”


  • Publicerad:
    2012-03-26 00:00