MÅNGKULTUR Lucio Diaz passade på att sprida könssjukdomar till sina kvinnliga kollegor medan han städade på kontoret.

Mexikanen Lucio Diaz stäms på över en miljon dollar efter att ha gett 13 kvinnor klamydia och herpes, en smitta som inte går att bli av med.

Diaz arbetade som städare men passade samtidigt på att besudla kvinnliga kollegors vattenflaskor genom att stoppa ner sitt könsorgan och antingen ”tvätta” det i deras dricksvatten eller till och med urinera i flaskorna.

Förövaren beskriver själv sitt beteende som en ”sjukdom” och har erkänt att han agerat på samma vis på tidigare arbetsplatser. Offren menar att förfarandet varit så systematiskt att det blivit en del av Diaz dagliga arbetsrutin.

Kvinnorna började bli misstänksamma när de tyckte att deras vattenflaskor luktade konstigt och innehöll gul vätska. En av kvinnorna lämnade därför in sin flaska på analys och fick bekräftat att den innehöll urin. Detta föranledde att de placerade ut en dold kamera som fångade Diaz när han besudlade flaskorna.

När detta påtalades till arbetsgivaren fick Diaz ändå fortsätta att jobba kvar ett tag och blev påkommen när han gjorde samma sak igen. På grund av detta stäms även arbetsgivaren för att inte ha tagit frågan på tillräckligt stort allvar.

Dias blev gripen den 5 oktober förra året och åtalades för vad som i Sverige hade motsvarat ”grov misshandel” och dessutom juridiskt beskrivs som att han orsakat skada med ett ”dödligt vapen”, vilket i det här fallet var hans könssjukdomar.

En av kvinnorna beskriver hur hon inte längre själv kan lämna glas eller vattenflaskor runt sig på fester, eftersom hon då riskerar att andra ska bli smittade. Hon beklagar sig också över att hon inte längre kan pussa sina barn som hon brukade göra.

— Jag vill att det blir en rättegång. Jag vill att han exponeras för vem han är, jag vill att han ska få betala för vad han har gjort och sen blir deporterad, säger en kvinna enligt Daily Mail.

En artikel från ABC-13 som följt fallet uppger att det är oklart om Diaz är en illegal invandrare, men det är enligt nyhetskanalen åtminstone bekräftat att han är en mexikansk medborgare som har varit bosatt i USA under 22 års tid och skaffat sju barn i landet.