USA. Enligt den vänsterliberale filmskaparen Michael Moore är vita människor onda, bland annat för att det fanns vita människor som röstade på Donald Trump i det amerikanska presidentvalet 2016. Denna åsikt gav Moore uttryck för nyligen i podcasten ”Useful Idiot”.


Michael Moore gästar podcasten ”Useful Idiot”, där han varnar hela världen för vita människor.

Den amerikanske filmskaparen Michael Moore blev känd för hela västvärlden 2002 med antivapendokumentären ”Bowling for Columbine”. Sedan dess har han producerat ytterligare ett antal dokumentärer med en vänsterliberal och antivit agenda som utgångspunkt.

Moore gästade nyligen Rolling Stone-podcasten ”Useful Idiot”, där han berättade vad han anser om människor tillhörande den vita rasen.

— Två tredjedelar av alla vita män röstade på Trump. Det betyder att varje gång du ser tre vita män komma gåendes mot dig nerför gatan så har två av dessa röstat på Trump. Du måste korsa gatan till den andra trottoaren för det här är inte bra människor som kommer gåendes emot dig. Du borde vara rädd för dem, varnar Moore.

Att Michael Moore avskyr vita människor är dock ingen nyhet. Redan 2001 skrev han boken ”Korkade vita män”, som i princip uteslutande handlar om hur korkade han anser att vita män är. Av någon anledning tycks dock inte Moore räkna in sig själv i den kategorin, trots att han själv är en vit man.


  • Publicerad:
    2020-01-10 13:00