GREKLAND. Gyllene grynings ledare Nikolaos Michaloliakos talar om ett år av förtal och förföljelse från den grekiska regimen, massmedia och dess utländska herrar.

Den 28 september var det ett år sedan Gyllene grynings ledare Nikolaos Michaloliakos arresterades för anklagelser om att ha lett en ”kriminell organisation”, vilket den grekiska regimen fortfarande inte lyckats bevisa.

Den 27 september i år samlades tusentals greker för att demonstrera mot den politiska förföljelsen mot Michaloliakos och andra ur Gyllene grynings ledarskap. I samband med detta spelades upp ett tal från Michaloliakos inifrån fängelset som Gyllene gryning nu översatt till engelska.

Michaloliakos talar om att ett år har förflutit men att ett år av förtal och förföljelse med olagliga medel varken lett till förbud eller att andan hos de som tillhör den nationella rörelsen brutits. Dessutom har partiet ökat i folkligt stöd, något som var uppenbart vid Europaparlamentsvalet där Gyllene gryning blev landets tredje största parti. Trots detta sitter partiets ledarskap fortfarande i fängelse på icke-rättsliga grunder.

Lyssna på talet nedan:


  • Publicerad:
    2014-10-12 21:05