GÖTEBORG. Midsommarstången i Biskopsgården sågades ner och slängdes i en buske. Arrangören är mycket besviken.

Vid lunchtid i torsdags restes en midsommarstång i Biskopsgården där det inte firats midsommar på 15 år. Men på midsommaraftonens morgon upptäckte man att stången blivit stulen.

— Den var fin och tanken var att ha den stående i några dagar. Men i morse hade någon sågat ner den, säger arrangören Tito Rojas.

Midsommarstången hittades efter en stund inslängd i ett buskage 20 meter från platsen. Tito Rojas såg midsommarfirandet som en satsning att integrera människor i det svenska samhället. En satsning som bevisligen inte uppskattades av alla i Biskopsgården.

— Man kan spekulera i vad som har hänt. Men det visar återigen stämningen i Biskopsgården, säger Tito Rojas, som säger sig vara rejält besviken.

Arrangören tänker satsa på ett ännu större firande nästa år och menar att det som hände med midsommarstången i år är typiskt för Biskopsgården.

— Vi kämpar för att folk ska känna sig delaktiga i Sverige. Vi vill bidra till att våra barn här utvecklar en identitet där det svenska är en viktig del. Själv tycker jag att det är underbart med svenska högtider, säger Rojas.

Källa:
Midsommarstång stulen i Biskopsgården


  • Publicerad:
    2015-06-20 09:45