MASSINVANDRING. Samhällskollapsen närmar sig i allt snabbare takt. Nu meddelar regeringen att gränsen för hur många nyanlända asylsökare som kan få boende är nådd. Migrationsminister Morgan Johansson säger att systemet är överbelastat och att antalet asylsökare ökar fortare än vad man hinner ordna fram boenden.

Morgan Johansson

Migrationsminister Morgan Johansson. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Den pågående massinvandringen till Sverige som i detta nu ersätter svenskarna med rasfrämlingar från tredje världen i allt snabbare takt gör så att myndigheterna står på knäna. Samhällskollapsen är endast en tidsfråga.

Under torsdagen meddelade migrationsminister Morgan Johansson (S) på en presskonferens att gränsen för hur många asylsökare som kan få boende är nådd. Johansson uppger att man inte längre har möjlighet att tillgodose asylsökarna med boenden.

— Det akuta problemet idag är att antalet asylsökande ökar fortare än våra boenden ökar i antal. De som kommer till våra gränser kan mötas av beskedet att ”det finns inga boenden”, säger Johansson.

Enligt Johansson får man in fler boenden varje dag men eftersom invandringen ökar ännu mer så är det inte tillräckligt för att lösa situationen.

— Vi får visserligen in fler boenden varje dag. Men invandringen ökar ännu mer, sa Johansson, som menar att det kommer bli allt svårare att hantera asylsökare från och med nu.

När migrationsministern fick frågan om Sverige nu kommer att återinföra gränskontrollen så svarade Johansson nej. Johansson sa istället att torsdagens presskonferens var den enda ”åtgärden” som regeringen har vidtagit i frågan.

Migrationsverkets operativa chef Mikael Ribbenvik har även han tidigare varnat för att systemet är överbelastat. Migrationsverket bedömer också att det behövs 20 000 kommunala evakueringsplatser för att lösa den akuta situationen, och detta mycket snabbt.

— Systemet är redan överbelastat, och vi ser nu att antalet asylsökande på väg till Sverige ökar, sa han.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill inte kalla det rådande läget för en ”nödsituation” men medger ändå att situationen är ”mycket ansträngd”.

— Jag skulle inte använda ordet nödsituation, men vi är i ett mycket, mycket ansträngt läge, säger hon.

Samtidigt som Migrationsverket kämpar med att ordna fram boenden åt asylsökande så råder det en enorm bostadsbrist i Sverige som först och främst drabbar svenskarna själva. Detta verkar dock inte vara något problem för regeringen då man inte har några planer på att varken minska eller stoppa massinvandringen.

Källor:
Regeringens besked: Asylboendena är slut
Morgan Johansson (S): Flyktingar får vara beredda lösa eget boende


  • Publicerad:
    2015-11-05 22:30