INRIKES. I början av augusti öppnar Migrationsverkets toppmoderna invasionsbas i Sundbyberg i Stockholm. Enligt myndighetens regionchef har säkerhetstänket varit en viktig aspekt.

Den 6 augusti öppnar Migrationsverkets nya toppmoderna lokaler på Sturegatan i Sundbyberg i Stockholm.

Projektfastigheten som lokalerna ligger i hyrs ut av fastighetsbolaget Fabege och går under namnet ”Grand Central”. Migrationsverkets hyresavtal omfattar cirka 17 000 kvadratmeter av totalt 36 000 kvadratmeter i kontorsbyggnaden, och kontraktet löper i minst 6 år. Den årliga hyreskostnaden kommer att landa på 20 miljoner kronor.

Sammanlagt kommer 1 200 personer att jobba i lokalerna på 5 våningsplan. Lokalerna erbjuder bland annat ett stort väntrum, utrymme för amning och lekrum för barn samt mindre, privata samtalsrum.

Enligt Magnus Rodin som är regionchef för Migrationsverkets verksamhet i Stockholm har ”integritet och säkerhet” varit de vägledande orden i utformandet av lokalerna.

Vidare uppger han att just säkerhetstänket varit extra viktigt gå grund av de ”tuffa beslut” som personalen ibland meddelar, vilket medför att det kan det bli ”känsloreaktioner” hos rasfrämlingarna. De privata rummen har exempelvis i det syftet två dörrar så att personalen kan utrymma på ett säkert sätt om det skulle uppstå en hotfull situation.

Källor:
Migrationsverket har fått nya lokaler
Bekräftat: Migrationsverket till Fabege i Sundbyberg


  • Publicerad:
    2018-07-06 16:15