För några dagar sedan lanserades en ny organisation som ska verka för att öka främlingsimporten till Sverige. Organisationen kallar sig Migro och vill bli ”en tydlig liberal röst för migration”.

Migro tillkännagavs via en artikel i Expressen. Artikeln var överfylld med liberala floskler om ”fri rörlighet”, ”humanism” och ”solidaritet”. Organisationen påstår bland annat att massinvandringen till västvärlden är ”ett redskap för fattigdomsbekämpning”, en myt som Pär Öberg krossade under sitt föredrag i Bollnäs lördagen den 4 augusti. Förutom att invandringen är en god gärning påstår personerna bakom Migro även att invandringen gynnar Sverige rent ekonomiskt:

”Att öppna gränser är inte enbart solidariskt riktigt, det är också ekonomiskt förmånligt. Det är absurt att bara associera invandring med utanförskap och fattigdom. Internationellt och historiskt är migration ett redskap för den invandrade att få större möjligheter och för mottagarlandet att få mer arbetskraft, nya idéer, ökad handel och fler företag.”

Johan Norberg – en av personerna som tycker att Sverige importerar för få främlingar

I artikeln framkommer även att Migro ser Raoul Wallenberg som en av ”Sveriges stora hjältar” eftersom han ”räddade tusentals judar undan Förintelsen”.

Artikeln fastslår vidare att det mördas och förtrycks människor varje dag och påstår att migration är ”den enda räddningen för många”. Men hur problem någonsin ska bli lösta om alla flyr från dem förklaras inte i artikeln.

Artikeln på Expressen har undertecknats av följande världsmedborgare:

Johan Norberg Författare och debattör

Fredrik Segerfeldt Författare och liberal debattör

Rola Brentlin Redaktör Migro

Alexander Funcke Doktorand i matematik

Dilsa Demirbag-Sten Författare och liberal debattör

Jonas Grafström Doktorand i ekonomi

Jacob Lundberg Doktorand i ekonomi


  • Publicerad:
    2012-08-07 21:04