KORRUPTION. Företrädare för konkurrerande partier till Miljöpartiet säger sig vara upprörda över Isabella Lövins dyra lyxflygresor under innevarande mandatperiod. Hon anser sig själv inte ha något ansvar för sin skattefinansierade miljöförstöring.

Foto: Fredrik Hjerling (CC BY 3.0)

Hycklarna inom Miljöpartiet är många, anser Samhällsnytt som rapporterar att klimatminister Isabella Lövin nu avslöjats med att under innevarande mandatperiod flugit för en och en halv miljon kronor samtidigt som hon anklagat vanliga semestersvenskar för att vara ”klimatbovar” som ska straffas med höjd flygskatt.

I många fall har Lövin också för sina flygresor världen över valt det dyraste business class-alternativet. En tripp till Tonga kostade drygt 84 000 kronor och ett antal flygresor till New York har i snitt gått på strax under 30 000 kronor styck. Som vanligt är det skattebetalarna som måste betala Lövins miljövidriga beteende som hon vill att andra inte ska kunna uppvisa.

Lövin anser sig inte ha något ansvar för sitt beteende

Lövin anser sig enligt Samhällsnytt inte ha något ansvar för sitt exklusiva resande.

— Det är andra som bokat flygresorna, förklarar Lövin.

Ingen tjänsteman kan dock svara på varför man i Lövins fall brutit mot regeringskansliets riktlinjer som säger att ministrarnas flygresor ska ske med det billigare ekonomiklass-alternativet och huruvida detta skett på uppmaning av Lövin eller beslutats av någon annan, skriver Samhällsnytt. Samtidigt försvarar Lövin de dyra flygalternativen med att ”det är viktigt att känna sig fräsch” när man anländer till ett möte.

Lövins enda kommentar på frågan varför hon anser sig behöva flyga mer exklusivt än statsministern är att ”det viktiga är att jag gör ett bra jobb”. Samhällsnytts analys av Lövin är att hon har utfört ett uselt jobb med tanke på Miljöpartiets opinionssiffror sina personliga bottennoteringar i förtroendemätningar.

Ibland har Lövin flugit till samma möte som andra svenska ministrar men då till en kostnad som varit fyrfaldigt högre än deras.

Miljöpartiet vill höja flygskatten ytterligare — men bara för vanligt folk

Miljöpartiet har redan drivit igenom en flygskatt för vanligt folk i Sverige och går nu till val på att höja flygskatten ytterligare. Miljöministern tillhör dock inte de drabbade av sådana skattepålagor eftersom det är skattebetalarna som bekostar Isabella Lövins miljövidriga flygresor.

Miljöpartister lever inte mer miljövänligt än andra riksdagsledamöter

Ordföranden för riksdagens trafikutskott Karin Svensson Smiths familjebil är 25 år gammal, och som sådan enligt Samhällsnytt också en miljöbov. Samtidigt har hon i en debattartikel föreslagit att vanliga svenskar som tar bilen för att storhandla ska straffbeskattas. Handlandet bör i stället ske med lådcykel.

Tidigare avslöjanden om miljöpartisternas dåliga ansvarstagande för miljön har inbegripit partiets förra, petade språkrör Åsa Romson som målade sin båt med en förbjuden och extremt miljöfarlig och giftig bottenfärg. Hon har dessutom släppt ut orenat avloppsvatten från båten direkt i havet.

För ett antal år sedan fick det före detta Miljöpartispråkröret Maria Wetterstrand kritik för sitt omfattande flygpendlande för att resa till sin make. Hon reste också mycket med charterflygplan.

Källa:
Klimatminister Isabella Lövins lyxflygnota: 1,5 miljoner kronor – ”Vill känna mig fräsch”


  • Publicerad:
    2018-08-24 17:30