KULTURMARXISM. Miljöpartiet Skåne åberopar polsk lagstiftning och svensk tacksamhetsskuld när man kräver att polska ofödda barn ska kunna aborteras i Sverige för svenska skattemedel.

Nordfront har tidigare skrivit om den bristande respekten bland svenska kulturmarxister för polsk abortlagstiftning.

I Miljöpartiet Skåne är man så missnöjd med denna att man nu kräver att polska kvinnor som förvägrats abort i hemlandet enkelt ska kunna bege sig till Sverige, och här företrädesvis till Skåne – för att få ingreppet utfört på svenska skattebetalares bekostnad.

Mätta Ivarsson, gruppledare för Miljöpartiet i Region Skåne, argumenterar att eftersom svenska kvinnor åkte till Polen på 60-talet för att göra abort, så är svenskar idag förpliktigade att bidra till att polska ofödda barn aborteras idag. Så här uttalar hon sig till Sveriges Radio:

— Redan idag har ju polska kvinnor möjlighet att åka till Sverige och göra abort, men de får ju betala självkostnadspris, någonstans mellan 6.000-12.500 kronor beroende på vilken typ av abort. Vi ser att de skulle kunna få göra det till samma pris som de skånska kvinnorna betalar, en vanlig besöksavgift.


  • Publicerad:
    2020-11-13 20:00