KORRUPTION. Miljöpartiet utmärker sig alltmer som en korrumperad maktfaktor. Islamisering, dubbelmoral och korruption inom partiet uppdagas allt oftare. ”Inget problem” anser Wetterstrand om sin egen korruption.

Maria Wetterstrand. Foto: Miljöpartiet/Dennis Blomberg (CC BY-SA 3.0)

Miljöpartiet består inte bara av islamister, nyutsedda ministrar som omedelbart efter valet går ned till halvtidstjänst som kulturminister Amanda Lind, och miljöbovar som Åsa Romson och Isabella Lövin.

När regeringen skulle göra en utredning för framtiden för förnybart flygbränsle tillsatte man Miljöpartiets förra språkrör Maria Wetterstrand. Samtidigt äger Wetterstrand aktier och sitter i styrelsen för bolag som får statligt stöd för att utveckla förnybart flygbränsle i Sverige, rapporterar Samtiden.

I enlighet med mål för FN:s Agenda 2030 och den nuvarande regeringens beslut att alla nya fordon i Sverige år 2030 ska framföras med fossilfria motorer, presenterar Wetterstrand i sin utredning kallad Biojet rekommendationen att 30 procent av allt flygbränsle i Sverige år 2030 ska vara ”förnybart”.

Maria Wetterstrand sitter själv i styrelsen för företaget Cortus Energy AB, som vill producera det kommande godkända flygbränslet. Företaget har tagit patent på en förgasningsprocess som leder till produktion av energigas för industribruk.

Tangerar insiderhandel
Maria Wetterstrand ser själv inga problem med att sitta på två stolar, trots att hon från sina positioner i politiken anser att det ska införas tvång om vissa former av bränsle samtidigt som hon sitter i styrelsen för bolag som tänker utveckla produktionen och tjäna pengar på det bränslet.

Medan hon skrev på sin utredning som hon fått i uppdrag av regeringen att skriva, har Wetterstrand passat på att köpa fler aktier i bolaget. Hon hade 295 000 aktier 2018, men hade 31 januari i år fördubblat innehavet till 615 000 aktier, skriver Samtiden.

Samma dag då utredningen presenterades steg aktiekursen med cirka 40 procent.

Källa:
Maria Wetterstrand ledde utredning som gynnar bolag hon äger


  • Publicerad:
    2019-03-05 17:40