FESTIVALSOMMAR. Redan under förmiddagen på Emmabodafestivalens första dag har en minderårig flicka anmält att hon blivit våldtagen.

Under måndagen började den årliga Emmabodafestivalen, som kommer att pågå till och med lördag. Redan under förmiddagen har en minderårig flicka anmält till polisen att hon har blivit våldtagen.

— I dag har vi pratat med henne och samlat in uppgifter för att se om vi kan gå vidare. Sedan vet jag inte vad som har hänt i ärendet under eftermiddagen, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson i polisregion Syd, till Aftonbladet.

Enligt Westford tar polisen händelsen på ”största allvar” och låter hälsa att man nu försöker gå till botten med alla uppgifter man har i ärendet. Vilka uppgifter det handlar om vill hon dock inte avslöja.

Emmabodafestivalen är ökänd som en ovanligt brottsbelastad festival. Förutom flertalet sexualbrott anmäldes under förra årets upplaga inte mindre än 164 narkotikabrott. Polisen beskrev då att ”haschlukten låg som ett täcke över festivalen” och en av de misstänkta narkotikabrottslingarna försökte även att stjäla en polis tjänstevapen. En annan person stal ett stort antal mobiltelefoner, för att sedan blotta sig inne i en butik i närheten innan han slutligen greps med både droger och kniv på sig.

Källa:
Misstänkt våldtäkt på Emmabodafestivalen


  • Publicerad:
    2017-07-24 22:15