Efter att en match under taekwondo-SM hade avbrutits så sparkade en av de tävlande sin motståndare i ryggen, vilket ledde till allvarliga skador.

Milad Ashna vill integreras i det svenska samhället.

Personen som sparkade sin motståndare heter Milad Ashna och riskerar efter denna händelse att bli både avstängd och polisanmäld. Ashnas mottsåndare, Fredrik Nielsen kommenterar händelsen såhär: ”Det kändes som att allt krossades i kroppen. Jag trillade till marken och kunde inte resa mig upp.” Nielsen fick efter misshandeln åka med ambulans till sjukhuset och blev sjukskriven en vecka. Han äter fortfarande smärtstillande medicin.

Christil Berg, ordförande i Svenska taekwondoförbundet och som även var kantdomare under matchen kommenterar händelsen: ”Flemming trillade mot min domarstol, men som tur var satt jag inte kvar på stolen. Då hade nog jag också hamnat på sjukhus.”  Berg tillade: ”Vi ska titta på det så fort som möjligt. Jag ser verkligen allvarligt på detta.”

Milad Ashna kom till Sverige från Afghanistan när han var åtta år och han hävdar att taekwondon har hjälpt honom att integreras i det svenska samhället. Som Fredrik Nielsen fick erfara så har denna integrering dock inte gått helt smärtfritt. Milad Ashna uppger i en intervju i Svenska dagbladet att han efter sin taekwondokarriär vill bli polis.


  • Publicerad:
    2012-12-10 14:42