ESKILSTUNA. En journalist på Eskilstuna-kuriren som granskat den kriminalitet som försiggår i krogbranschen har fått sin bil sönderslagen. Någon har även vandaliserat grindarna till tidningshuset genom att manipulera grindarnas kodlås. Man misstänker nu att någon försöker skrämma och tysta ner tidningen.

Eskilstuna-kurirens chefredaktör samt ansvariga utgivare Peo Wärring skrev idag på tidningens hemsida att någon krossat två rutor på en bil tillhörande en reporter på tidningen. Reportern som fick sin bil sönderslagen har skrivit mycket om den kriminalitet som försiggår i krogbranschen.

På söndagen upptäcktes även att någon hade vandaliserat grindarna till Eskilstuna-kurirens tidningshus genom att manipulera kodlåset.

”Självklart kan vi inte bevisa att händelserna har med vår rapportering att göra, det kan vara en slump”, uppgav Wärring på Eskilstuna-kurirens hemsida.

Han skrev vidare att krogbranschen sedan länge kantats av påtryckningar, hot, beskyllningar och motbeskyllningar och att tidningen tar stark ställning mot skumrasket som finns inom delar av restaurang- och nöjeslivet.

Wärring avslutade med att tidningen aldrig kommer att tystna på grund av dolda eller öppna hot.

Källa:
Vi låter oss aldrig tystas


  • Publicerad:
    2013-04-23 22:59