DANMARK. En man ska ha knivhuggit en polis ett flertal gånger under natten till tisdagen på ett asylcenter på Nordsjælland i Danmark. Mannen som nu sitter häktad för knivdådet är sedan tidigare känd av polisen. Enligt den danska säkerhetstjänsten PET misstänker man att gärningsmannen kan vara en radikal IS-sympatisör.

Under natten till tisdagen ska den 25-årige mannen ha gått till attack mot en polis på ett asylcenter på Nordsjælland. Polisen ska ha fått motta ett flertal hugg och svävade mellan liv och död fram till att han opererades. Efter operationen bedöms hans tillstånd vara stabilt.

En 25-årig man greps i närheten av asylcentret och häktades för knivdådet under onsdagen. 25-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Det var nämligen han som attackerade Sveriges migrationsminister, Morgan Johansson, med en brandsläckare tidigare i år. Bild från händelsen går att se här.

Den danska säkerhetstjänsten PET vill inte kommentera den pågående utredningen mot den 25-årige knivmannen. De har däremot i ett pressmeddelande skrivit följande:

”Eftersom saken är under utredning kan PET inte uttala sig kring detaljerna. PET kan dock generellt bekräfta att det i utredningen finns uppgifter som tyder på att den misstänkte kan vara radikaliserad och kan ha IS-sympatier”.

Polisen uppger också i sitt pressmeddelande att 25-åringen sedan tidigare är dömd för hot mot en polisman.

Källor:
Pressemeddelelse fra PET vedr. knivoverfaldet i Center Sandholm
Knivman redan känd efter ministerattack


  • Publicerad:
    2015-09-30 17:55