BROTT. En misstänkt våldtäkt ska ha inträffat på Lidingö under natten till tisdagen. Polisen har gripit en misstänkt gärningsman och spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning.

Det var vid tretiden under tisdagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att en våldtäkt ska ha inträffat i ett bostadsområde på ön Lidingö i Stockholm. Det är oklart vem det var som larmade polisen men en man kunde omgående gripas efter att polisen hade kommit till platsen. Mannen är nu misstänkt för våldtäkt och det är oklart hur han ställer sig till anklagelserna.

— Vi fick in larmet via telefon. Våldtäkten har ägt rum inomhus och vi har en person gripen, säger Tove Hägg, vid Stockholmspolisen.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och kriminaltekniker jobbar nu för att säkra fysiska spår och tekniska bevis.

Hägg kan inte berätta vilken ålder det är på offret eller på den misstänkte gärningsmannen. Hon kan inte heller kommentera om de är bekanta eller känner varandra sedan tidigare. Polisen kommer att kontakta åklagare som får ta ställning till om den misstänkte ska anhållas.

Källa:
Våldtäkt anmäld på Lidingö – en gripen


  • Publicerad:
    2016-06-14 11:20