BROTT Den politiker från Nyköping som misstänks för styckmord på en 60-årig man vars kroppsdelar hittats i Stockholm representerar Sverigedemokraterna.

Under gårdagen rapporterade Aftonbladet om att en lokalpolitiker i Nyköpings kommun misstänks för ett styckmord tidigare i år. Under hösten gjordes fynd av likdelar på olika platser i Stockholm, som tillhör en man i 60-årsåldern som försvunnit.

Baserat på Aftonbladets uppgifter, och andra omständigheter, gick det att dra slutsatsen att det var en man som representerar Sverigedemokraterna, något Nordfront valde att inte påstå då det inte var bekräftat.

Nu har det dock bekräftats att den misstänkte mannen representerar just SD. Mannen sitter just nu häktad efter beslut vid Stockholms tingsrätt.

— Det är synnerligen obehagliga uppgifter och vi tar situationen på stort allvar. Personens medlemskap är fryst i takt med att polisen utreder misstanken om brott. I övrigt avvaktar vi rättsprocessen innan vidare åtgärder, säger SD:s pressekreterare Christian Krappedal till SVT.