Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Misstänkte terroristen är gripen – stor insats i Boliden

Av Redaktionen, 2015-11-19
redaktionen@nordfront.se

TERRORHOT. Den irakiske man som tagit sig till Sverige med syfte att utföra ett terrorattentat har gripits i Boliden under torsdagskvällen. Trots gripandet har Säpo gjort bedömningen att terrorhotsnivån fortfarande är hög.

skarmavbild_2015-11-19_kl._09.24.37_0

Mutar Muthanna Majid, som misstänks ha kommit till Sverige med syfte att utföra ett terrordåd på svensk mark, greps under torsdagskvällen på ett asylboende i Boliden i Västerbotten. Han ska ha varit anhållen i sin frånvaro sedan i tisdags.

Gripandet gjordes efter ett stort tillslag och enligt uppgifter ska det ha varit cirka elva polisbilar och en bil som ska ha varit instatsstyrkan. Trots den stora insatsen ska gripandet ha gått lugnt till enligt Säkerhetspolisen. I pressmeddelandet som Säpo la ut på sin hemsida under kvällen stod följande:

Under torsdagseftermiddagen den 19 november genomförde Säkerhetspolisen ett tillslag och den misstänkte personen greps. Gripandet gick lugnt tillväga och nu planeras förhör med personen. Tillslaget genomfördes med stöd av Polismyndigheten. Säkerhetspolisen har gjort tillslag – personen som var anhållen i sin frånvaro är gripen.

Säpo skriver att det råder förundersökningssekretess i ärendet och vill därför inte lämna mer information men säger att trots gripandet av den misstänkte terroristen är terrorhotsnivån för tillfället oförändrad. Nivån bedöms dock kontinuerligt och kan komma att förändras.

Sirpa Franzén, presschef vid Säkerhetspolisen, menar att mycket arbete kvarstår i utredningen.

— Vi har många åtgärder kvar. Nu vidtar ett intensivt utredningsarbete och vi är fortsatt mycket intresserade av den här personens förehavanden under sin tid i Sverige, säger hon.

Nordfront kommer att uppdatera när mer information finns tillängligt.

Källor:
Säkerhetspolisen har gripit misstänkt
Mutar Muthanna Majid har gripits


  • Publicerad:
    2015-11-19 21:59