INRIKES. Under tisdagen gick Moderaterna ut med att man vill kriminalisera gatupatruller i offentliga miljöer, bland annat i form av muslimska ”moralpoliser”.

Moderaterna går nu ut med att man vill förbjuda gatupatrullering. Ett exempel på gatupatrullering man tar upp är muslimska ”moralpoliser” i invandrartäta förorter. Att bryta mot detta förbud kan innebära ett fängelsestraff på upp till tre år. Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson för Moderaterna, menar att man nu måste starta en utredning av problemet för att få mer kunskap om problemet.

– Jag vet att det är ett stort problem i våra utsatta områden, men jag tror att vi behöver göra en ordentlig kartläggning för att vi ska kunna agera mer förebyggande, säger Tobé.

Vad han dock inte nämner är att Nordiska motståndsrörelsens trygghetsvandringar kan komma att sättas i samma kategori som dessa patrullerande ”moralpoliser”. Huruvida lagstiftningen i realiteten kommer användas mot den politiska oppositionen istället för muslimska män i förorterna återstår att se.

Källa:
M vill se fängelsestraff för ”moralpoliser”


  • Publicerad:
    2018-05-22 20:30