Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mohamed Omar svänger igen – överger islam helt

Av Redaktionen, 2016-01-14
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Mohamed Omar har nu övergivit islam helt och skriver att han antagligen aldrig varit genuint troende.

MohamedOmar

Önskan att starta en homovänlig moské verkar inte ha öppnat dörrarna tillbaka in i etablissemanget för Mohamed Omar, men SD-tidningen Samtiden släpper i alla fall fram den före detta antisemitiske islamisten.

Mohamed Omar inledde sin offentliga karriär som en av etablissemanget omhuldad muslim. Enligt Wikipedia har Omar skrivit krönikor, essäer eller recensioner i tidningar som Axess, Dagens Nyheter, Expo, Folket i Bild Kulturfront, Judisk Krönika, Kyrkans tidning, Ordfront magasin, Sydsvenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning.

Mellan 2009-2012 blev Omar dock utesluten ur den politiskt korrekta värmen när hans religiösa övertygelse radikaliserades samt han blev en fanatisk motståndare till Israel. Under den här perioden anmäldes Omar också för yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp efter att ha skrivit följande:

Den judiska apartheidstaten Israel är idag det största hotet mot fred i världen och sionismen är det största hotet mot mänskligheten, inklusive merparten av alla judar. Den är idag den förhärskande ideologin och används av makteliten i dess strävan mot en ny världsordning med en enda Storebrorsstat och ständiga konflikter och krig mellan olika etniska och kulturella grupper i upplösta nationalstater. I detta perspektiv är Israel världens huvudstad och palestinierna världens förtryckta folk. Därför är sionismen farlig och måste bekämpas.

2012 började Omar dock att ta avstånd från sina radikala åsikter och blev istället en mer moderat muslim igen. 2013 gick han också ut med att han ville öppna en ”homovänlig moské” i Uppsala:

I Uppsala har jag och mina vänner bestämt oss för att öppna Sveriges första homovänliga moské. Den ska också aktivt verka för att främja lika rättigheter för män och kvinnor. Ingen könssegregering! […] Moskén kommer särskilt att lyfta fram […] moderna progressiva tänkare, HBTQ samt feministiska nytolkningar.

Nu, år 2016, skriver Omar att han helt har övergett islam och han väljer, kanske lite oväntat, att göra det i Sverigedemokraternas tidning Samtiden. Omar skriver bland annat följande:

Jag är inte längre troende. Så här i efterhand tvivlar jag på att jag någonsin varit troende. Jag trodde att jag trodde eller jag försökte att tro. För mig har resan varit enklare än för dem som föds som muslimer. För mig har det varit en resa både bakåt och framåt i tiden.

Han skriver även att han skäms över att han ”under en period var med om att piska upp hat mot Israel tillsammans med palestinaaktivister”. Bortsett från det inte särskilt chockerande faktum att den religiöse sökaren Omar än en gång ändrat trosuppfattning och tar avstånd från tidigare åsikter, innehåller artikeln även lite kritik mot salafismen och Saudiarabien:

Under hela min ”karriär” som muslim var jag formellt sunnimuslim. När jag bad, bad jag som en sunnimuslim. Shiiter och sunniter ber nämligen på olika sätt. Men jag var samtidigt inte negativt inställd till shiiter och besökte ibland deras moskéer. Jag var också väldigt intresserad av iransk kultur. Därför tyckte jag att det var obehagligt med allt hat och alla lögner mot shiamuslimer som jag mötte hos sunniter. Och även den arabiska rasismen mot perser. Jag hade ju så att säga båda sidorna i mig och hade viss förmåga att se saker och ting ur båda perspektiven.

Det här är alltså en gammal konflikt och inte något som uppstått i och med den islamiska revolutionen i Iran 1979 eller med inbördeskriget i Syrien. Det är dock en konflikt som eskalerar snabbt i vår tid, vilket till stor del beror på internet och satellittevekanaler där hatet kan prånglas ut dygnet runt till en stor publik. Det är framför allt salafismen, en puritansk och aggressivt missionerande strömning inom sunniislam, statsreligion i Saudiarabien, som står för hatpropagandan.

Källa:
Tillbaka till framtiden


  • Publicerad:
    2016-01-14 16:10