En manifestation mot antisemitism hölls förra veckan i Stockholm vid Raul Wallenbergs torg, där ett hundratal personer slöt upp. Mona Sahlin och ett par andra politiker medverkade för att sätta ner foten mot främlingsfientlighet som judar i mångkulturella Malmö upplever i nuläget.

”Alla måste ovillkorligt ta avstånd från alla former av antisemitism, och det gäller även politiker i Malmö”, sade Mona Sahlin, med en tydlig känga mot partikollegan Ilmar Reepalu, kommunalråd i Malmö. Det intressanta här är kanske ordvalen ”alla” och ”ovillkorligen”.

Svenska Dagbladet skrev en artikel på söndagen, som flera av talarna hänvisade till, där färre judiska familjer vill att deras barn ska växa upp i Malmö på grund av att de är rädda att visa sig med judiska symboler.

Erik Ullenhag var en av de andra politikerna som anlänt till manifestationen. 
”Vi ska inte ha ett samhälle där någon behöver vara rädd för att visa sig offentligt med religiösa symboler”, sade integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och varnade för de godas tystnad.

”Ingen ska behöva vara rädd för att visa vem han är på Sveriges gator”, hävdade riksdagsledamoten Fredrik Federley (C ) och konstaterade att situationen i Malmö inte är unik och underströk att utvecklingen måste stoppas.


  • Publicerad:
    2012-10-13 17:26