GREKLAND. En av Gyllene grynings parlamentsledamöter har uppmanat desperata greker att mörda de bankirer som orsakat deras problem istället för att ta sina egna liv.

Det var Ilias Panagiotaros som i en intervju med australiensk TV riktade en uppmaning till de desperata greker som övervägar att ta sina egna liv. Panagiotaros menade att istället för att begå självmord borde dessa människor mörda de som var ansvariga för deras lidande. Enligt Panagiotaros var det bankirer som var de skyldiga och borde mördas.

Vidare uppgav Panagiotaros i samma intervju att hans parti, Gyllene gryning, strävar efter att bli som Hizbollah. ”Gyllene gryning strävar efter att likt Hizbollah bli som en andra regering till förmån för de grekiska medborgarna”, sa Panagiotaros.

Intervjun med Panagiotaros är en del av en 15 minuter lång dokumentär om Gyllene gryning. I dokumentären framkommer också att Gyllene grynings politiker inte beskyddas av den grekiska polisen, varför politikerna istället är beväpnade och försvarar sig själva.

Fotnot: De senaste åren uppges över 4000 greker ha begått självmord.

Källa:
‘Kill bankers, not yourselves’ says Greece’s far-right Golden Dawn


  • Publicerad:
    2013-05-24 18:44