USA 51-årige Shannon Brandt erkände att han körde över en 18-årig Trump-supporter med bilen efter en politisk diskussion. Nu har han släppts mot borgen.

Nordfront rapporterade tidigare i veckan om mordet på en 18-årig republikan i North Dakota. Det var efter någon typ av politisk dispyt som 41-årige Shannon Brandt körde över Cayler Ellingson med sin bil. När Brandt greps av polis återupprepade han samma ord som president Joe Bidens tal i Philadelphia där han pekade ut republikaner som ”extremister” och ett ”hot mot samhället”.

Trots att Brandt erkänt att han medvetet körde över tonåringen har han nu släppts mot 50 000 dollar i borgen.

Även om politiskt motiverat våld vanligtvis står högt på dagordningen i den judiskägda mainstreammedian i USA är det endast Fox News bland de större kanalerna som verkar ha rapporterat om händelsen.

Många konservativa republikaner kritiserar nu dels media för tystnaden men också Bidens tal som man menar kan ha inspirerat den misstänkte.

Kongressledamoten Marjorie Taylor Greene från Georgia konstaterar också att demokraten Brandt släppts fri mot borgen samtidigt som de åtalade efter stormningen av Kapitolium fortfarande förvägras borgen och ”ruttnar i häktet”, trots att de inte misstänks för att ha dödat någon.

Enligt Life News blev de blockerade på Twitter av North Dakotas justitieminister Drew Wrigley när de försökte ställa frågor om fallet.