Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mördarvåldtäktsafrikanen i Härnösand: “Jag var för full för att minnas vad som hände”

Av Redaktionen, 2020-08-10
redaktionen@nordfront.se

HÄRNÖSAND. Åtalet mot Tommie Lindhs mördare dröjer. Men Nordfront kan nu avslöja att den åtalade Abubaker Mohamad påstår sig inte minnas vad som hände under mordnatten.

Abubaker Mohamad misstänks för mordet på Tommie Lindh och en grov våldtäkt på en svensk kvinna. Foto: Facebook.

Det var i maj som 19-årige Tommie Lindh mördades i samband med att han stod i vägen för den 22-årige sudanesen Abubaker Mohamad som ville våldta en kvinnlig bekant till Tommie. Efter att ha huggit ner Tommie Lindh misstänks sudanesen även ha genomfört en grov våldtäkt på kvinnan.

Det politiskt laddade målet har dragit ut på tiden. På Twitter skriver Tommie Lindhs far att man fortfarande inväntar resultat på tekniska undersökningar, bland annat Tommie Lindhs telefon. Han skriver också att han fått besked om att åtal förväntas väckas i slutet av september eller början av oktober.

Eftersom åtalet dröjer och få detaljer har läckt i ärendet har det fram till nu varit oklart hur Mohamed ställer sig till misstankarna. Men Nordfront kan nu avslöja, efter att ha tagit del av Kriminalvårdens personutredning av Mohamad, att han påstår sig inte minnas vad som hände under kvällen.

I personutredningen, där den misstänkte benämns som Mohanad Awad, framgår bland annat att Mohamad förekommer fyra gånger i belastningsregistret, bland annat för sexualbrott som Nordfront tidigare avslöjat. Det står också att sudanesen tidigt började umgås med kriminella och då började konsumera alkohol och narkotika. Idag uppger han sig arbeta på McDonalds – efter att ha misslyckats med både Individuella programmet på gymnasiet och sedan även Komvux – och att han därmed slutat med narkotika, endast dricker sporadiskt och inte längre har kvar sitt kriminella umgänge.

Kriminalvården skriver dock:

Med tanke vad som framkommer under utredningen förs bedömningen att risken för återfall i brott är hög och därmed föreligger ett övervakningsbehov.

Man skriver vidare att alkoholproblematiken gör att Mohamad inte uppfyller kravet för att göra samhällstjänst.

Angående mordnatten skriver Kriminalvården:

Angående aktuell brottsmisstanke, uppger Mohanad Awad att han hade konsumerat mycket alkohol den dagen och uppges ha varit kraftigt alkoholpåverkad. På grund av de minnesluckor som orsakades av alkoholen kommer han inte ihåg något av vad som hänt.


  • Publicerad:
    2020-08-10 20:16