STOCKHOLM. Polisen i norra Stockholm är under hårt tryck. Just nu har de rekordmånga fjorton aktiva mordutredningar på sitt bord. Det höga antalet mord i området ska bland annat bekämpas med en ny polisstation i Rinkeby.

Just nu hanterar polisen i region Stockholm Nord fjorton aktiva mordutredningar. Som jämförelse utreder hela region Väst endast fem stycken mord, vilket är nästan tre gånger färre än det betydligt mindre polisområdet i norra Stockholm.

Fredrik Bratt, biträdande chef hos polisen i Stockholm Nord, säger till media att man saknar de resurser som man skulle ha behövt för att komma till bukt med detta:

— Vi tycker naturligtvis att vi borde vara fler poliser som arbetar med detta […] Men just nu fokuserar vi mycket på att klara detta med de resurser vi har tillgång till.

Det höga antalet mord i de norra delarna av huvudstaden ska man bland annat försöka lösa med en ny polisstation i det mångkulturella Rinkeby. Hela 240 polisanställda, varav 130 poliser i yttre tjänst, ska inhysas i en 7 000 kvadratmeter stor fastighet nära Rinkeby centrum. Lokalerna kommer i bästa fall att stå klara till sommaren 2017.

Källor:
Rekordmånga mord i norra Stockholm
Polisen storsatsar i Rinkeby med ny station


  • Publicerad:
    2016-02-15 21:50