MÅNGKULTUREN. Brottsligheten ökar, men Socialdemokraterna sprider redan valpropaganda inför nästa val om att det ”snart blir bättre”.

Morgan Johansson (S).

I år har det varit ännu fler skjutningar och sprängningar jämfört med bara året innan, som var året då problemet tog rejäl fart i debatterna i Sverige – och även oroade grannländerna.

Fler personer har dödats i dåden jämfört med förra året.

Men justitieminister Morgan Johansson säger att Socialdemokraternas 34-punktsprogram är ”massivt”:

— Man kan inte vara nöjd så länge skjutningarna fortsätter. Samtidigt vet jag att det vi gör med 34-punktsprogrammet är massivt. När vi kommer fram i mandatperioden och kan pricka av åtgärderna tror jag att vi kommer att se resultat, säger Morgan Johansson till SVT.

Detta efter att den massiva satsningen mot den skenande kriminaliteten, Operation Rimfrost, har lagts ned på grund av att den misslyckats med att stävja den  grova kriminaliteten, som alltså istället har ökat.

Det var Morgan Johanssons partikollega, inrikesminister Mikael Damberg (S), som presenterade Operation Rimfrost mot gängbrottsligheten i september förra året. Då sade han att det var ”det mest kraftfulla och massiva program mot gängkriminalitet som någonsin har presenterats i Sverige”.

Istället förvärras alltså rasfrämlingarnas kriminalitet i Sverige.

Värdelös polisoperation
— Rimfrost är värdelöst, det får ni se när de är klara med sin slutrapport, sade en person som SVT talat med under försommaren i år .

Daniel Larsson som var insatschef för Rimfrost i Uppsala, var heller inte optimistisk som Morgan Johansson när han intervjuades av SVT inför avslutandet av Operation Rimfrost.

— Så som kriminaliteten är nu så finns det ingen quick fix, utan det kommer att ta tio års hårt arbete från hela samhället om vi ska få ordning på det här. Minst tio år. Jag kommer att bli svårt förvånad om brottsligheten har minskat om tio år. Vi ska vara glada om den har ökat lite grann bara, sade Larsson till SVT.

Problemet med dagens politiker är att de inte är några ledare. En ledare går före och har människor som följer, det har inte de flesta politikerna.

— Vänsterns aptit på makt har inga gränser, säger opinionsbildaren Runar Søgaard till Svensk Webbtelevision. De svenska politikernas lögner är också gränslösa, säger Søgaard.

— Den häpnadsväckande okunskapen och naiviteten som statsministern visade vid avslöjandet om de 40 [rasfrämmande kriminella] klanerna är pinsam. Att en statsminister inte har mera koll är häpnadsväckande, anser Søgaard.


  • Publicerad:
    2020-09-13 08:30