ESLÖV. Vid två skilda tillfällen under söndagskvällen blev flera flickor i åldrarna tio till tolv år förföljda av två män i en stadsjeep.

kia

En Kia Sorento, finns dock inte svensksåld i brunt.

Efter söndagskvällen har två polisanmälningar kommit in till polisen i Eslöv angående två män som ska ha följt efter flickor i åldrarna tio till tolv. En av flickorna har uppgett att de båda männen ska ha färdats i en brun stadsjeep av märket Kia, att bilen varit brun styrks i båda polisanmälningarna.

Den första incidenten ska ha inträffat runt klockan åtta på kvällen vid Husarvägen där den tolvåriga flickan ska ha cyklat förbi bilen varefter de misstänkta männen ska ha startat bilen och följt efter. Bilen ska ha följt efter flickan över grönområden och längs med cykelbanor.

En halvtimme senare kom tre flickor i tio års åldern cyklandes vid Anders Sassers väg, den bruna bilen ska då åter igen ha dykt upp och förföljt flickorna längs cykelbanor och gångvägar. Det var inte förrän bilen tvingades stanna för hinder som flickorna blev av med förföljarna.

En av flickorna uppger i polisanmälan att de båda männen ska ha varit mörkhyade medans en annan flicka säger att en av männen ska ha burit en svart rånarluva. Eslövspolisen tar gärna emot tips på iakttagelser som gjorts under söndagskvällen.

— Vi vill såklart titta närmare på det här och vill ha in så mycket information och observationer som vi kan, säger stationschef Mats Odestål.

Polisen kan ta emot tips på telefonnummer 114 14 eller genom sin hemsida.

Källa:
Män i bil jagade cyklande småflickor


  • Publicerad:
    2015-06-15 20:00