BROTT. Under fredagen utsattes en man för ett rånförsök i centrala Falun. Polisen eftersöker nu två yngre gärningsmän som beskrivs vara mörkhyade och runt 170-180 centimeter långa.

Det var strax efter klockan sex under fredagseftermiddagen som en man befann sig vid Åhlénsparkeringen i Falun när plötsligt två män kom fram till mannen, varav den ene riktade ett pistolliknande föremål mot mannen och sa: ”Hit med pengarna”.

Mannen uppfattade först situationen mer som skoj än som ett allvarligt menat rån men han blev sedan irriterad på de två misstänkta gärningsmännen och sa emot dem. Då hörde han ett metalliskt ljud som lät som ett klickande vapen innan männen snabbt lämnade platsen och försvann via trappan ner mot busstationen Knutpunkten.

Ungefär samtidigt fick polisen in ett larm om att ett ungdomsgäng höll på att kasta stenar vid Knutpunkten och att en kille där ska ha setts hålla i något som anmälaren tyckte såg ut som en pistol.

Polisen utreder nu om det finns något samband mellan de två händelserna och uppmanar dem som gjort iakttagelser på platsen att höra av sig till polisen.

De två gärningsmännen som misstänks för rånförsöket beskrivs vara unga mörkhyade män och cirka 170-180 centimeter långa. Båda ska ha varit klädda i jackor och kepsar.

Källa:
Polisen söker vittnen till rånförsök i centrala Falun


  • Publicerad:
    2016-03-08 20:30