TERROR. Under en demonstration i Nya Zeeland hävdades Mossad ha legat bakom terrorn i moskéerna i Christchurch.

Ahmed Bhamji pekar ut Mossad som arrangörer av Christchurchattacken.

En av de högsta ledarna för den muslimska kommuniteten i Nya Zeeland, Ahmed Bhamji, skrädde inte orden när han under en demonstration mot terrorn i Christchurch offentligen sade att den israeliska operativa underrättelsetjänsten Mossad låg bakom moskéattackerna i Christchurch.

— Jag är inte rädd för att säga att jag anser att Mossad ligger bakom det här, sade Ahmed Bhamji under demonstrationen som gick under namnet ”Hata rasism älska Aotearoa”.

Aotearoa är det ursprungliga namnet på Nya Zeeland innan européer byggde en nation på ön.

Omedelbart reagerar en vit nyzeeländare och ropar ”Det är sanningen! Israel ligger bakom detta!”.

Videoklippet som har fått viss spridning i sociala medier fördöms av prosionister som ”antisemitism” men terrordådet i Christchurch har samtidigt öppet hyllats av judar:

”Denna [Brenton Tarrant] är en riktig hjälte”, skriver en jude som kommentar på ett foto föreställande den utpekade mördaren.

”Bara döda dem allihop”, kommenterar en annan judisk postare.

مرام سوسلي (Maram Susli) även kallad PartisanGirl med ursprung i Syrien är en av de Twitteranvändare som postat klippet.

”Till alla de som blir upprörda av detta och kallar det för antisemitism: Hypotesen skulle kanske inte ha varit så vida spridd om israelerna i alla sociala medier inte hade hyllat skjutningarna i Christchurchmoskéerna, och om inte Avi Yemeni var den som ledde anklagelserna”, skriver Susli.

Det som ytterligare har spätt på konspirationsteorierna om att Mossad är inblandade i moskéskjutningarna är det faktum att Mossad avslöjades med att ha en operativ spionring i just Christchurch efter jordbävningen där i februari 2011.

Källor:
Twitter/PartisanGirl
Outrage, calls for action as Israelis praise New Zealand mosque massacre
Mossad spy ring ’unearthed because of Christchurch earthquake’


  • Publicerad:
    2019-03-27 13:30