MOTSTÅNDSRÖRELSEN. En mystisk låda ska ha hittats utanför stadshusets entrédörr i Ronneby. Etablerad media försöker lägga skulden på Motståndsrörelsen då organisationens avspärrningsband ska ha satts upp utanför byggnadens entŕe och för att Nordfronts klistermärken ska ha satts upp på byggnaden.

Det var tidigt under torsdagsmorgonen som en låda ska ha hittats utanför stadshuset i Ronneby. Polisen befarande under förmiddagen att lådan kunde innehålla något bombliknande föremål och polisens bombtekniker har därför varit på plats under dagen.

Lådan var ”märkt” med Nordfronts klistermärken och entrén till stadshuset ska ha spärrats av med Motståndsrörelsens avspärrningsband. Texten på bandet länkar till Nordiska motståndsrörelsen Internet-adresser.

Etablerad media har under förmiddagen beskyllt Motståndsrörelsen för att ligga bakom aktionen med rubriker som ”Nazistiskt hot ligger bakom mystisk låda” och ”Skum låda nazisters verk?”. Trots att vem som helst kan beställa organisationens propaganda från Nordfront Förlag och därmed kan genomföra en liknande aktion.

Nordfront har därför varit i kontakt med Motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg, som har god insyn i aktioner som genomförs i organisationens regi, för att be honom kommentera händelsen. Han säger:

— Om det var ett bombliknande föremål så är det inte vi som ligger bakom det. Vi genomför aldrig sådana aktioner. Då finns det två valmöjligheter kvar. Ett är att någon har gjort detta för att misskreditera Motståndsrörelsen. Det andra alternativet är att någon är frustrerad över situationen för vårt folk och har missriktat sin frustration något.

Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot.

Källor:
Skum låda nazisters verk?
Misstänkta lådan märkt med ”Nordfront”
Larm om farligt föremål i kommunhus


  • Publicerad:
    2016-05-26 13:20