FINLAND. Då det idag har förflutit 128 år sedan Adolf Hitler föddes publicerar Motståndsrörelsen i Finland ”Mein Kampf” på finska.

Motståndsrörelsens i Finlands nätradio Riimuradio skriver bland annat följande med anledning av publiceringen av ”Mein Kampf” som ljudbok:

De iakttagelser och anmärkningar som Adolf Hitler gjorde och de åsikter och uppfattningar som han hade är häpnadsväckande och intressanta, och än idag talar de till läsaren trots textens ålder. Då är det inte konstigt att Europas fiender gjort allt i sin makt för att förvränga och svartmåla verkets budskap.

Idag, 20.4.2017, publicerar vi Taisteluni-bokens (”Mein Kampf” på finska) första del: En uppgörelses första kapitel ”I fadershuset” som podcast! Vi publicerar de kommande 11 kapitlen under de kommande veckosluten. Vi vill äntligen erbjuda det historiska verket för en finsk publik i en modern form. Vi vill inte endast fira Hitlers födelsedag genom att publicera ljudboken utan vi vill också utmana våra lyssnare.

Vi vill föra fram det nationalsocialistiska budskapet på ett nytt sätt genom att publicera Taisteluni-ljudboken; vi utmanar våra lyssnare till att fråga sig själva ifall den av Hitler beskrivna nationalsocialistiska världen och samhället vore en anständigare, bättre och ansvarsfullare plats för oss, våra barn och kommande generationer. Mein Kampf är på många vis ett futuristiskt verk – den tar ställning till problem som vi lider av nu 100 år senare!

Taisteluni är Riimuradios första kompletta ljudbok. Vi hoppas att ni lyssnare ger oss så mångsidig återkoppling och konstruktiv kritik som möjligt, så att vi vid behov kan förbättra kvaliteten när vi gör en ljudbok av Taisteluni-verkets andra del, Den nationalsocialistiska rörelsen. Självklart hoppas vi också att ni sprider och gör reklam för ljudboken! Givande lyssningsstunder”

Ursprungligen publicerat på Vastarinta:
Adolf Hitlerin Taisteluni-äänikirja, osa 1


  • Publicerad:
    2017-04-20 23:15